Klassiska gitarrlåtar för mer avancerade gitarrister

Har du någorlunda koll på din gitarr? Du kanske har tagit lektioner eller spelat i band och nu vill börja spela igen? Eller så kanske du vill ha ny inspiration för ditt eget skapande av musik? Nedan kan du läsa mer om exempel på låtar för mer avancerade gitarrister och lite om låtarnas historia.

Låtar som passar avancerade gitarrister

Här kommer några bra exempel på låtar för dig som behärskar mer än bara grundackorden.

Blackbird

The Beatles låt Blackbird kräver en hel del tekniker för att klara sig igenom. Den kräver dessutom en del tålamod för att kunna lära sig. När den väl sitter så är det ingen som lämnar efterfesten oimponerad. Låten skrevs av Paul McCartney 1968 och är en väldigt populär låt som levt kvar långt efter att The Beatles la ner.

Stairway To Heaven

En låt som låter enkel, men som är allt annat än enkel för den som spelar den är Led Zeppelins låt Stairway To Heaven. Låten är inspelad i början av 70-talet och den blev en stor hit. Numera är det en klassisk låt för både begravningar och fester. Delar av låten är skriven och helt improviserat av Jimmy Page och Robert Plant.

Här Kommer Alla Känslorna (på en och samma gång)

För den som är på jakt efter en något lättare låt är det här ett bra exempel. Den kan både förenklas och spelas mer avancerad. Låten är skriven och framförd av Per Gessle och den skrevs 2002. Den här låten är tacksam att spela med alla eftersom det är lätt att vissla med genom hela låten.

Somliga Går Med Trasiga Skor

En annan låt som både kan spelas på ett förenklat sätt och ett mer avancerat sätt är Cornelis Vreeswijks låt Somliga Går Med Trasiga Skor. Den passar också alla åldersgrupper och omständigheter. Låten gavs ut i slutet på 80-talet.